Is ons land eigenlijk wel veilig? Daarover gaat dit boek – niet over ongevallen in het verkeer of thuis, maar over bedrijfsongevallen in het werk – ongevallen die geen mens wil maar die ‘plotseling’ gebeuren.

In dit boek wordt een denkwijze geboden, een praktisch systeem waarmee bedrijfsgevaren verkleind kunnen worden. Het is geschreven vanuit een jarenlange praktijk, met een stevige basis in de theorieën van Peter Drucker, Tom Peters, James Reason en anderen. We
lezen over ‘toevallige’ rampen, maar ook over verschillende managementmodellen om deze situaties voor te zijn, over management of change, over de BRZO-eisen en de 7 zeven. Van grote praktische waarde zijn de bijlagen over de relatie tussen basisoorzaken en VMS, de OOM-kaart, noodzakelijke OOM-vragen en diverse risicoclassificatiesystemen.

Cees Muusse was lang werkzaam bij bekende Nederlandse aanneembedrijven in de grond-, weg- en waterbouwsector, en is bij uitstek een rvaringsdeskundige.
Siep Slager is actief als veiligheidskundige en hoofd veiligheidsopleidingen bij Nedtrain. Hij is nu hoofddocent bij de opleidingen MVK en HVK.

Omgaan met risico’s

Omgaan met risico’s

978-90-78440-74-1
€54,00
Prijs is excl. btw en excl. portokosten
 
Voorraadop voorraad