De risicoprofessional komt eraan

ISBN 9789078440772

Risico’s zijn altijd en overal. Verkeersongevallen, besmettelijke ziektes, woninginbraken en dalende huizenprijzen liggen op de loer. Door brand, fraude of faillissement kunnen bedrijven schade oplopen. En natuurgeweld, terroristische dreigingen en financiële crises bedreigen onze samenleving. Als individu, organisatie of samenleving worstelen we met allerlei onzekerheden. Bij het omgaan daarmee hebben we vaak behoefte aan bijstand door professionals die verstand hebben van risico: risicoprofessionals.

Risico is een breed begrip en risicoprofessionals vormen een bont gezelschap. Sommige professionals hebben een technische achtergrond, anderen zijn geschoold als financiële dienstverlener of volgden een meer generalistische opleiding. Risicoprofessionals zijn vaak gespecialiseerd in specifieke risico’s en adviseren burgers, zoals bewoners, werknemers, patiënten en klanten, daarover. Maar zij staan ook bedrijven, organisaties en overheden bij in het omgaan met hun risico’s. Zij werken in het bedrijfsleven, bij de overheid, in de zorg, bij een adviesbureau of als zelfstandige zonder personeel.

Dit boek gaat over het omgaan met risico, het bijstaan in risico en het professionaliseren in risico. Het biedt inzicht, inspiratie en handreikingen aan iedereen die zich wil ontwikkelen tot of als risicoprofessional.
Auteur: Walter Zwaard

Dr. Coen van Gulijk; Univ. of Huddersfield, England, dept. safety and security:
“Walter Zwaard introduceert de risicoprofessional als een rol die over verschillende risicodomeinen reikt. Het boek werpt een nieuw licht op de positie van risicoprofessionals en de manier waarop zij zich ontwikkelen. De serieuze discussie over risicoprofessionals wordt toegankelijk gemaakt met een aantrekkelijke vormgeving en schrijfstijl. Dat maakt het boek een aanrader voor alle risicoprofessionals in Nederland.”

ISBN 9789078440772
€ 48,50
Incl. btw en portokosten.
Voorradig

ISBN 9789078440772

Bestel formulier

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.