Leerboek OVK – 2024

Als operationeel veiligheidskundige (OVK-er) bent u niet minder dan een duizendpoot. U moet op de hoogte zijn van de actuele wet- en regelgeving, in staat zijn gevaren en risico’s te herkennen en te handelen volgens de veiligheidsvoorschriften. De werkzaamheden moeten onder veilige condities worden uitgevoerd, en van u wordt verwacht dat u uw medewerkers én uw kader aanspreekt over veiligheidsgedrag en cultuur. U moet kennis hebben van arbozorg en organisatie, van arbeidsmiddelen en gevaarlijke stoffen, een RI&E, TRA en LMRA kunnen uitvoeren en werkvergunningen opstellen en beoordelen.

Gelukkig is er nu een nieuwe editie van dit leerboek OVK, geschreven door experts en ervaringsdeskundigen en met een appendix over wetgeving en aansprakelijkheid. Het is bestemd voor projectleiders, uitvoerders, VG-functionarissen, middenkaderfunctionarissen, leidinggevenden, operators, brandwachten en anderen binnen organisaties die dagelijks keuzes moeten maken bij de uitvoering van werkzaamheden. In deze hectische tijd met haar enorme informatieaanbod vormt het een steunpilaar voor cursisten en veiligheids- en beginnende risicovakmensen. Dit leerboek is ook de basis voor een veranderaanpak op de route van VCA-VOL-functionaris naar veiligheidsvakman of veiligheidsvakvrouw.

Het Leerboek Operationele Veiligheidskunde is in 2024 compleet gereviseerd en geactualiseerd.

Hoofdauteur: Oeds van der Wal HVK/A&O
Redactieraad en advies: drs. ing. Cees Muusse ASA, ing. Pieter de Boer HVK/AH, drs. Marlies Slings-Kreling, Maarten Pieterse HVK

ISBN 978-90-78440-82-6
€ 110,20
Incl. btw en portokosten.
Voorradig vanaf 24 januari 2024


Bestel formulier

"*" indicates required fields

Naam*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.