Als operationeel veiligheidskundige (OVK-er) bent u niet minder dan een duizendpoot. U moet op de hoogte zijn van de actuele wet- en regelgeving, in staat zijn gevaren en risico’s te herkennen en te handelen volgens de veiligheidsvoorschriften. De werkzaamheden moeten onder veilige condities worden uitgevoerd, en van u wordt verwacht dat u uw medewerkers én uw kader aanspreekt over veiligheidsgedrag en cultuur. U moet kennis hebben van arbozorg en organisatie, van arbeidsmiddelen en gevaarlijke stoffen, een RI&E, TRA en LMRA kunnen uitvoeren en werkvergunningen opstellen en beoordelen.

Gelukkig is er nu dit leerboek OVK, geschreven door experts en ervaringsdeskundigen en met een appendix over wetgeving en aansprakelijkheid. Het is bestemd voor projectleiders, uitvoerders, VG-functionarissen, middenkaderfunctionarissen, leidinggevenden, operators, brandwachten en anderen binnen organisaties die dagelijks keuzes moeten maken bij de uitvoering van werkzaamheden.

In deze hectische tijd met haar enorme informatieaanbod vormt het een steunpilaar voor cursisten en veiligheids- en beginnende risicovakmensen. Dit leerboek is ook de basis voor een veranderaanpak op de route van VCA-VOL-functionaris naar veiligheidsvakman of veiligheidsvakvrouw.

Hoofdauteur: drs. ing. Cees Muusse
Redactieraad en advies: Siep Slager HVK, Dennis Gort MVK, HVK a.i., Floris Beumer MVK, Rob van de Walle HVK, Herman Herrebout MVK
Appendix wetgeving en aansprakelijkheid: mr.ing. R.O.B. Poort en mr. Jan Harmen Kwantes
Coördinatie: Jet Quadekker

Leerboek OVK

Leerboek OVK

978-90-78440-82-6
€94,00
Prijs is excl. btw en excl. portokosten
 
Voorraadop voorraad