Leerboek OVK – 2021

ISBN 9789078440826

Als operationeel veiligheidskundige (OVK-er) bent u niet minder dan een duizendpoot. U moet op de hoogte zijn van de actuele wet- en regelgeving, in staat zijn gevaren en risico’s te herkennen en te handelen volgens de veiligheidsvoorschriften. De werkzaamheden moeten onder veilige condities worden uitgevoerd, en van u wordt verwacht dat u uw medewerkers én uw kader aanspreekt over veiligheidsgedrag en cultuur. U moet kennis hebben van arbozorg en organisatie, van arbeidsmiddelen en gevaarlijke stoffen, een RI&E, TRA en LMRA kunnen uitvoeren en werkvergunningen opstellen en beoordelen.

Gelukkig is er nu dit leerboek OVK, geschreven door experts en ervaringsdeskundigen en met een appendix over wetgeving en aansprakelijkheid. Het is bestemd voor projectleiders, uitvoerders, VG-functionarissen, middenkaderfunctionarissen, leidinggevenden, operators, brandwachten en anderen binnen organisaties die dagelijks keuzes moeten maken bij de uitvoering van werkzaamheden. In deze hectische tijd met haar enorme informatieaanbod vormt het een steunpilaar voor cursisten en veiligheids- en beginnende risicovakmensen. Dit leerboek is ook de basis voor een veranderaanpak op de route van VCA-VOL-functionaris naar veiligheidsvakman of veiligheidsvakvrouw.

Het Leerboek Operationele Veiligheidskunde is in 2021 compleet gereviseerd en geactualiseerd. Ook zijn er nieuwe hoofdstukken aan toegevoegd over straling, biologische agentia en gevaarlijke stoffen.

Bekijk de inhoudsopgave van het Leerboek Operationele Veiligheidskunde

Hoofdauteur: ing. Maarten Pieterse HVK
Redactieraad en advies: Siep Slager HVK, drs. ing. Cees Muusse, Charl van Oosten MVK/HVK, Pieter de Boer HVK/AH
Eindredactie: drs. Michiel Jansen
Appendix wetgeving en aansprakelijkheid: mr.ing. R.O.B. Poort en mr. Jan Harmen Kwantes

ISBN 9789078440826
€ 96,50
Excl. btw en excl. portokosten.
Voorradig

ISBN 9789078440826


    [dynamichidden order-isbn "CF7_get_custom_field key='ISBN'"]
    [dynamichidden order-title "CF7_get_custom_field key='Title'"]