DATUM en TIJD
2 juni 2015, van 13.30-17.30 uur

KOSTEN
€ 149,- exclusief BTW, inclusief leerboek “Handboek Appreciative Inquiry”

LOCATIE
Van der Valk Nieuwerkerk aan den IJssel

INLEIDER
Robbert Masselink MBA

appreciative inquiry

Appreciative Inquiry

Verdiepingsmiddag: alle ins en outs

Deze cursusmiddag Appreciative Inquiry gaat over waarderend veranderen/het waarderend gesprek, reeds voor de zesde maal herhaald vanwege grote belangstelling.

Appreciative Inquiry Waarderend veranderen

De belangstelling voor Appreciative Inquiry (AI) groeit in Nederland. Steeds meer universiteiten en hogescholen geven colleges over AI, studenten schrijven er papers over en managers, HRM-professionals en coaches besteden aandacht aan de waarderende manier van leidinggeven, veranderen, ontwikkelen en coachen. Ook het aantal consultants en consultantsbureaus dat Appreciative Inquiry toepast in  adviespraktijken is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Waarderend veranderen (AI) is een typische relationele benadering van vernieuwen en veranderen die mensen verbindt, energie geeft en die tot nieuwe, bruikbare kennis en ideeën leidt.

Wat is waarderend veranderen precies en  wat maakt deze waarderende  aanpak van veranderen nu zo effectief?  Wat komt er bij kijken om waarderend veranderen toe te passen in de praktijk en wat zijn de valkuilen ervan?

In de workshop Waarderend Veranderen komen deze vragen ruimschoots aan bod. Na een introductie over appreciative inquiry vertelt AI-specialist Robbert Masselink van Keynote Consultancy over het waarderend gesprek. Na een korte pauze laat hij aan de hand van veel voorbeelden zien hoe Appreciative Inquiry / waarderend veranderen door hem werd toegepast in de praktijk. Tijdens dit gedeelte van de themamiddag  is er uitgebreid gelegenheid voor interactie en het stellen van vragen.