Hoe bereid je een niet-leesrijp kind optimaal voor op leren lezen? Door het met klanken en vormen te laten spelen. Een letterteken staat immers voor een klank én heeft een vorm.

Het speelboek bevat een grote hoeveelheid klank- en vormspelen. Die speelbladen kunnen ingezet worden na het samen oefenen met de klank- en vormspelen, die in de handleiding beschreven staan. De kinderen kunnen dan zelfstandig (of samen met de leerkracht) de speelbladen maken. Zeker als u in een groep werkt waar kinderen zijn die ook lezen is het handig als een leerling zelfstandig met de speelbladen aan de slag kan gaan. Dat geeft de leerkracht de ruimte om met andere kinderen te gaan lezen terwijl die leerling met de speelbladen bezig is.

Een klankspel in het speelboek is bijvoorbeeld het zoeken naar woorden die met de /k/ beginnen. Ook zijn er speelbladen waarbij de kinderen moeten zoeken naar woorden die rijmen. En zo meer. Twee voorbeelden van vormspelen in het speelboek zijn het overtrekken en uitknippen van figuren en het zoeken naar identieke figuren op een speelblad.

Het speelboek en de handleiding Klank -en vormspel geven het kind een optimale start om een goede en gretige lezer te worden! Dat kan bij elke leesmethode, maar de voorbereiding is maximaal bij de leeslijn Zo ontdek ik het lezen! omdat ze beide zijn gebaseerd op het ontwikkelingspsychologische onderzoek van Ewald Vervaet.

Auteurs: Germa van Dijk-den Hoed en Ewald Vervaet

Prijs: €14,50 per exemplaar, verlaging totstandgekomen door vele scholen die dit prachtige werkboek in bulk bestellen voor hun leerlingen. . Alle prijzen zijn exclusief btw en portokosten.

Speelboek klank- en vormspel

Speelboek klank- en vormspel

978-90-78440-78-9
€14,50 ivm bulkbestellingen van vele scholen in prijs verlaagd, boek wordt per leerling gehanteerd
Prijs is excl. btw en excl. portokosten
 
Voorraadop voorraad